Schuimbeton

Schuimbeton bestaat uit cement, water, fijne toeslagstoffen, schuimmiddel en lucht. Het is milieuvriendelijk, want schuimbeton bestaat grotendeels uit lucht en water. Na gebruik is schuimbeton volledig herbruikbaar en het energieverbruik bij de productie en de verwerking blijft beperkt.

Er zijn meerdere vormen schuimbeton verkrijgbaar. De volumieke massa is afhankelijk van de verhouding schuim/zand-cement specie.

Neem contact op

Het product wordt vervaardigd uit cement, fijn zand, water en een speciaal soort schuimmiddel (op proteïnebasis of synthetisch). De volumieke massa wordt bepaald door de onderlinge verhouding van de grondstoffen.

Met schuimbeton vliegensvlug bouwrijp

Door schuimbeton is het mogelijk binnen een jaar na de start van het bouwrijp maken de eerste huizen op te leveren dan wel een wegtracé voor het verkeer open te stellen. Steeds vaker wordt schuimbeton als funderingsmateriaal voor de wegenbouw gebruikt. Dankzij de geringe zetting is er, behalve tijdwinst bij aanleg, ook een aanzienlijke besparing aan onderhoudskosten van de wegen.

Toepassingen

  • Vorige
  • Volgende

Quote

Met schuimbeton vliegensvlug bouwrijp.

Martijn Zandbergen

Regioleider Multicell