Henk Snoeijink

+31 (0)6 53 39 47 56 - hsnoeijink@freesmij.nl

Wat ik voor Freesmij deed…In Vroomshoop heb ik de LTS Techniek doorlopen en naderhand de avondschool MTS Werktuigbouwkunde in Zwolle. Bij KWS begon ik als machinist in een asfaltploeg. Na één jaar werkervaring stapte ik over naar Freesmij. In 1982 begon ik als voorman uitvoerder bij de toenmalige Remix ploeg. Na een aantal jaren als uitvoerder te hebben gewerkt en vervolgens nog enkele jaren als medewerker Technische Dienst, ben ik uiteindelijk Regioleider Noord geworden. Sinds 2008 heb ik ook het Stabiliseren onder mijn hoede. Alles wat met de weg te maken heeft, daar heb ik affiniteit mee.

Thuis komen

In 1961 geboren in Hardenberg en ik kreeg het wegenbouwvak met de paplepel ingegoten. Mijn familie trok voor asfaltwerk door heel Nederland. Waar de asfaltinstallatie werd geplaatst, woonden we en ging ik naar school. Elk jaar weer ergens anders. Na al deze omzwervingen ben ik uiteindelijk in het oosten van het land terecht gekomen. Samen met mijn vrouw woon ik in Westerhaar. De kids zijn inmiddels de deur uit. De oudste is ook de wegenbouw in gegaan, inmiddels de vierde generatie aan het werk in de wegenbouw.

Freesmij

Frezen doen we pas dertig jaar en ik maak hier al sinds 1982 deel vanuit. Frezen is een jonge techniek, dus vernieuwen is essentieel en dat doet Freesmij ook. Onze samenwerking met Wirtgen maakt machines beter en betrouwbaar. Freesmij levert betere projecten af en spaart op kosten. Voor de klant is dat het voordeel, want hij krijgt een beter resultaat voor minder geld. 

Specialisme

Ondertussen heb ik kennis van en ervaring met alles wat met asfalt te maken heeft. Of dat nu gaat over frezen, asfalteren (Remix) of stabiliseren.

Project dat me is bijgebleven

Begin 2000 op het vliegveld van Luxemburg; 45.000 m2 frezen. Na de eerste week nachtwerk overtuigden we de opdrachtgever met onze inzet en kwaliteit om in totaal 125.000 m2 te frezen. Uiteindelijk werkten we zes maanden op het vliegveld. Niet alleen dit project maar ook talrijke kleine projecten in regio Noord zijn me bijgebleven. Dat geldt ook voor diverse stabilisatiewerken, waarbij het vooral gaat om het geven van het juiste advies alsmede de interactie met de opdrachtgevers.

+31 (0)6 53 39 47 56
hsnoeijink@freesmij.nl