HENK VREESWIJK

Algemeen Directeur

Missie van Nederlandse Frees Maatschappij BV

Profiel

Nederlandse Frees Maatschappij BV is dé onderaannemer voor de (wegen)bouw. Met onze 2 merken, Freesmij en Multicell, bieden we wegenbouwaannemers expertise over frezen, funderen, stabiliseren en asfalteren. Al onze activiteiten vereisen vakmanschap èn hoogwaardig, kapitaalintensief materieel.

Freesmij en Multicell voeren projecten uit. Flexibel en daadkrachtig. We denken mee met de klant, bekijken praktisch en kritisch wat de beste oplossing is voor het project. In iedere fase van het proces, van offerte tot en met uitvoering. En we staan dicht bij de klant. Door een vast aanspreekpunt te bieden, in de eigen regio. Omdat we onze klanten daarmee het meeste voordeel bieden.

We houden van aanpakken, voeren onze oplossingen zo goed mogelijk uit. We hebben oog voor onze plek in het (wegen)bouwproces en laten het werk zo achter dat de volgende stap perfect kan zijn. De klant kan er daarbij op rekenen dat we onze afspraken nakomen.

We doen dit alles door onze mensen in eigen huis op te leiden. Door ons materieel uitstekend te onderhouden en voortdurend verder te ontwikkelen. En samen met de klant vóór te denken. Zodat we dé onderaannemer voor de (wegen)bouw zijn, blijven en nog meer worden.

Onze principes zijn:

  • Samen zijn we sterk
  • Afspraak is afspraak
  • Kostenbewust
  • Kwaliteit
     
  • Samen zijn we sterk

Freesmij heeft het land verdeeld in 8 regio’s. De 8 regioleiders hebben gezamenlijk 85 jaar freeservaring en daarnaast ervaring in uitvoering, asfaltuitvoering en op het wegenbouwlaboratorium. Hiermee kunnen zij de klant met raad en daad bijstaan en ‘vóórdenken’ om het gehele proces in kaart te brengen. Van frezen, afvoer van het freesmateriaal, vegen tot en met asfalteren. Dit om alle disciplines zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten.

Multicell werkt landelijk vanuit Mijdrecht, maar wordt daarbij ondersteund door collega’s van Freesmij in de regio’s.

Freesmij en Multicell onderscheiden zich ook door goed naar de wensen van de klant te luisteren en samen met de klant naar innovatieve oplossingen te zoeken. Als Freesmij en Multicell zijn wij ‘voorbereiders voor berijders’. Voor de klant is de regioleider hierbij de ‘smid om de hoek’.

  • Afspraak is afspraak

Nederlandse Frees Maatschappij BV is een gezond bedrijf. Met een solvabiliteitsratio > 40%, een liquiditeitsratio > 1 en een gezond bedrijfsresultaat, kunt u ook in de toekomst op ons rekenen. We hebben een heldere en eenvoudige tarievenstructuur en kunnen het werk voor u uitvoeren volgens duidelijke afspraken. Freesmij beschikt over een groot machinepark. Met 90 machines onder één dak behoren we tot de top drie van de wereld. Multicell kenmerkt zich door een jong en up-to-date machinepark.

Door de centrale planning krijgt u als klant gegarandeerd de juiste machine op de gewenste tijd en locatie. In geval van calamiteiten zijn we 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.
 

  • Kostenbewust

Onze voortdurende inspanningen op het gebied van innovatie, veelal in samenspraak met Wirtgen (leverancier freesmachines), geeft dat u als klant altijd de beschikking krijgt over de meest geavanceerde machines. Wij hebben een eigen technische dienst met 4 werkplaatsen verdeeld over het land. Op onze hoofdvestiging in Mijdrecht kunnen we de meest complexe reparaties en revisies in eigen beheer uitvoeren.

De centrale planning verwerkt 15.000 opdrachten per jaar. Vanwege de centralisatie kunnen we efficiënt plannen. Hierdoor zorgen we voor een optimale bezettingsgraad en worden onnodige kosten vermeden.
 

  • Kwaliteit

Onze processen zijn geborgd middels ISO 9001. Dit is uiteraard niet meer dan een momentopname. We besteden voortdurend aandacht aan het verder verbeteren van onze kwaliteitszorg.

Ons vakmanschap door middel van een eigen opleiding: nieuwe machinisten worden in eigen huis opgeleid. Vervolgopleidingen van bestaande machinisten staan borg voor bredere kennis en inzetbaarheid. Machinist is een vak. Om dit te onderstrepen zijn op dit moment ruim 40 freesmachinisten gediplomeerd met een EVC-certificaat. De motivatie blijkt verder uit een laag ziekteverzuim: we zijn met recht een gezond bedrijf.

Nederlandse Frees Maatschappij BV is VCA*  gecertificeerd. Alle machines voldoen aan de arbo-eisen en worden hierop jaarlijks gekeurd. Al onze voorlader freesmachines zijn voorzien van een stofafzuiging (i.v.m. stof en kwarts), zodat ze garant staan voor een schone werkomgeving. 

 

VOORBEREIDERS VOOR BERIJDERS